Gantar: Skrbi me, da ugled DZ-ja pada

22. julij 2009 ob 13:42

Pavle, če bi DD dividenda rasla, bi ugled parlamenta zaradi neprimernih razprav in izkoriščanja opozicijske moči SDS nič ne padal.

Tudi s krizo se ne bi toliko ukvarjali, ker bi bila mnogo manjša, kot je.

Jutrišnjega pohoda Murašev s pestmi tudi ne bi bilo, ker bi lahko delavci z zmanjšanjem plač v višini družinske DD dividende sami odpravili izgubo, zaradi katere jim preti stečaj.

Tudi na splošno bi lahko bilo manj stečajev.

Menedžerskih plač ne bi bilo potrebno nič obdavčevati, ker bi jim jih lastniki sami zmanjšali na tržno raven v odvisnosti od uspešnosti vodenja.

Finančni krč bi bil mnogo nižji, ker bi 1,2 milijarde dividend bilo v obtoku od končnega potrošnika preko trgovca in proizvajalca do banke.

Italijane in Hrvate bi tudi lahko povprašali, čigavi sta njihovi državi, da spravljata svoje državljane v ekološke in vojne rizike.

Itd itd 23. julij 2009 ob 10:05

Pavle! Tudi mene skrbi, vendar iz povsem drugega razloga. Politike padanje podpore skrbi zaradi strahu, da bodo izgubili moč in oblast, ki so jim jo dali volilci, veliko pa vzeli tudi politiki sami.

Mene pa skrbi to, da politika in oblast sploh nimata koncepta in idej za rešitev iz družbene krize. In to je razlog za padec podpore.

Oblast, gledano v celoti, opozicija in pozicija, sodna, izvršna in zakonodajna veja oblasti, deluje v teh časih, kot najbolj razglašen orkester, v katerem vsak gleda kako bi nagajal drugim v zboru. dirigent pa čaka, da se neresni pobalini v zboru pomirijo. Rekel bi, da ima državni zbor in vsi ostali še prevelik ugled, kot bi si ga zaslužili.

Pa ne obtožujem Pavleta, ker vem, da se počuti nesrečno v vlogi, ker ne more storiti tega, kar ve, da bi bilo prav in potrebno storiti.

Začarani krog, bi se reklo stanju v katerem smo. Nekaj bo moralo počit, da se bo mogoče prebiti iz njega in začeti na drugih konceptih in vrednotah v družbi.

Ne kritiziram zaradi kritike same, dajem tudi zelo konkretne predloge. Mislim, da bo eden objavljen v sobotnem Dnevnikovem Objektivu.

Pavletu pa sem že pred časom predlagal, da se kot predsednik državnega zbora loti te teme, da ne bo padal v globino nezaupanja državljanov.

Veselo na delo in vse se da urediti, le rešitve morajo biti v skladu s časom.

Da so rešitve in jih je celo več, potrjuje to, da tudi Stane že dolgo ponuja svojo, če se omejim samo na naju. Nihče spremembanm pač ni naklonjen, ker prinašajo negotovost ali celo spreminjanje položaja posameznika. Človek sprejema spremembe še le takrat, ko nima več drugega izhoda. In politika je tista, to je njena vloga v političnem sistemu, če ima kaj modrosti, da te prinaša že prej. Vse, kar je delal državni zbor in vlada dosedaj je krpanje stare obleke in nobenega novega kroja. Pavle! Kje je modrost državnega zbora?

Vem, da je modrost v državnem zboru nekaj, kar se da prešteti na prste dveh rok, pa še tu so lahko roke mizarja,

Ni kriza samo finančna, gospodarska, socialna. kriza je v tem, da obstoječi politični sistemi niso v stanju dati pravih rešitev. Rešitve bi lahko izkali le tako, da bi se naslonili na neodvisno stroko, razumnike in civlino družbo. Je politika tega sposobna? NI je moja ocena.

Leave a Comment

(0 Comments)

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja