Teniška zveza Slovenije – Koledar 2005

Ljubljana, 7.2.2005

Tekmovalno-registracijska komisija (TRK) teniške zveze Slovenije je pripravila predlog koledarja za poletni del tekmovalne sezone 2005 in ga skupaj z razpisom oz. prijavo za organizacijo tekmovanj poslala klubom. Vsi klubi, ki želite organizirati enega ali več tekmovanj, morate prijavo pravilno izpolniti in jo vrniti v pisarno TZS po faxu ali e-pošti do 10.2.2005.

TRK bo obravnavala vse pravočasno prispele prijave oz. vloge in v terminih, na katere se bo prijavilo več potencialnih organizatorjev, pripravila prioritetni vrstni red le-teh (vrstni red bo narejen na podlagi kriterijev, ki veljajo pri organizaciji tekmovanj s koledarja TZS – nekaj izmed njih: število in kvaliteta igrišč; kvaliteta klubskih prostorov; kvaliteta organizacije tekmovanj v minulih letih; nagrade, ki presegajo razpisne pogoje; poravnane finančne obveznosti do TZS; itd.).

Franci Hrovat – predsednik TRK

Po izdelavi vrstnega reda potencialnih organizatorjev bodo vsem klubom-organizatorjem, ki bodo na prvem mestu “prioritetne liste”, poslane pogodbe, ki jih bo moral potencialni organizator podpisati in plačati takso za organizacijo turnirja do roka, ki ga bo navedla TRK. Šele v tem in samo v tem primeru bo nek klub lahko organizator nekega tekmovanja in bo uvrščen v koledar tekmovanj TZS 2005 (poletni del).

Omenjeni postopek predstavlja novost, ki se je bo TRK striktno držala, zato že sedaj prosimo klube, da se držijo rokov za prijave, podpis pogodb, plačila, itd. TRK je pripravila predlog taks za organizacijo turnirjev – takse za leto 2005 naj bi bile cca. 50 % NIŽJE kot prejšnja leta, mora pa jih sprejeti oz. potrditi UO TZS. Z znižanjem taks za organizacijo tekmovanj je TRK prisluhnila željam klubov, ki imajo z organizacijo (v že tako ali tako težki finančni situaciji) velike stroške.

TRK postavlja nove standarde pri organizaciji tekmovanj

Kot ste verjetno vsi uporabniki naših novih internetnih strani že opazili, je velik del rezultatov s tekmovanj objavljen zelo hitro. Postopek naj bi bil vsaj v teoriji enostaven. Vrhovni sodnik, ki računalniško obdeluje podatke oziroma vodi turnir, naj bi po koncu vsakega kola po e-pošti poslal rezultate v “internetno-računalniški center TZS”, ki jih objavi.

Končni cilj “popolne izrabe internetnih potencialov” pa je delo “on-line”, to pomeni: vrhovni sodnik se priključi na internet, naredi žreb in žreb se tisti trenutek tudi že vidi na internetu. Vsakič, ko vrhovni sodnik v svojem programu nekaj spremeni, se to takoj vidi tudi na internetnih straneh. Takšen način dela omogoča spremljanje tekmovanj skoraj “v živo”.

Da bi se omenjenim stvarem lahko kar v največji meri približali, pa je seveda potrebna ustrezna “hardverska in softverska” oprema. V tem trenutku pa že govorimo o novih standardih pri organizaciji tekmovanj.

Klubi organizatorji bodo morali vrhovnemu sodniku na tekmovanju priskrbeti računalnik (ni nujno potrebno, da je to prenosnik) z Microsoft Office programsko opremo, tiskalnik, omogočiti internetni dostop (po možnosi vsaj ISDN hitrost). Omenjeni standardi bodo začeli veljati v letu 2006 (zimski del)!

V letu 2005 bodo klubi, ki že imajo vso navedeno opremo, imeli prednost pri izbiri klubov-organizatorjev tekmovanj s koledarja TZS.

Leave a Comment

(0 Comments)

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja