Predsednik DZ ob demonstracijah

19. maj 2010 ob 20:36

Mislim da je BeneSi malo prenapolnjen z psihološkim znanjem

BeneSi vprašanje: Ali so se že stvari uredile po nenasilni poti?

(naštej jih par ali več)

Pa ne mislim zdaj stvari ki so samoumevne da se bodo uredile recimo, da nekdo umre in ti deduješ, ker si edini dedič in kasneje se stvari uredijo kajti pred tem si bil v blaznih kreditih.

Včasih res včasih ko vlada več ni glas ljudstva, in ne zna sprejemat odločitev pride do izrednih razmer na področju družbe kot take.

Recimo arbitražni sporazum bo ta vlada dala na referendum. To pomeni, da se bomo o meji spraševali jaz študent, ki nimam pojma zakaj se gre iskreno me niti ne zanima. Verjetno še marsikoga ne zanima ker to pač ni njihovo delo in oni ne živijo tam, da bi jih zanimalo. Vendar pa bom jaz imel vseeno moč obkrožanja prav tako Slovenec, ki ima končano osnovno šolo z slabim uspehom ki niti ne ve kaj pomeni arbitraža. No če se gremo pa tako bi pa lahko tudi ti in jaz bila politika kaj ne da ?

Naj ljudstvo odloči o pomembnih vprašanjih mi pa bomo meli zastojn kosila in ekonomista ki bo nam povedal kje je še možno kakšen evro pridobit . To preprosto ni prav.

In kadar pride do tega mora vlada spoznat dejstvo da je naredila napako s predlogom o tem zakonu. Dobra vlada to spozna še predno dajo zakon v prvo branje, slaba vlada pa z glavo skozi zid. ( ponos je pač kurba)

Res pa je da študenstki servisi služijo velike denarje vendar nam vseeno omogočajo delo, polek tega so tudi oni tisti ki vlagajo nazaj v študente. To sprejme vsak študent in dijak ki želi delat.

Res je grdo, da so posamezniki začeli metati stvari v stavbo, vendar že atmosfera je bila slaba. Lahko bi kakšen veljak prišel pomirit rajo s preprostim govorom. Lahko bi že prišel na koncert kot pravijo nekateri mediji. Pa če potegnemo kaj dobrega iz tega se bodo vsaj ljudje pogovarjali in nekateri tudi razmišljali o tem kajti to je bilo prvič v zgodovini samostojne Slovenije, da je gorel parlament. Upam pa da se nebodo po vseh kafičih pogovarjali o raznih TV šovih.

Torej če bi se res znali zmenit in organizirat bi to moralo zgledat nekako tako. Dajmo štundetu omogočit da bo študiral to je prvi pogoj.

Kaj naredimo = damo ga v študentski dom (zastojn) , dajmo mu hrano (zastojn) , prevozne stroške , malo štipendije za kakšen film ki mu bo dal misliti in ravijati njegov potencial.

To je idealen načrt in študent dejansko ne rabi delat.

Primoran si delat kadar živiš kot podnajmenik nekje v LJ. Moraš kupovati hrano, obleke, vse za živež skratka.

Kaj zdaj ?

Naredimo fakultete zahtevnejše in nebo več toliko študentov, dajmo poustrid nadzor nad vpisi v fakultet do zdaj si lahko malo izzigraval sistem dajmo poenotit sistem vpisa v posamične fakultete posamičnih univerz.

Ampak dajmo študentom tudi 400 € na mesec da bo res lahko študiral.

Torej kdor ima status 400 € na mesec !!!

V tej državi manjka nadzora to se kaže vsepovsod. Zato so tajkuni zato so drugi delali na druge napotnice . jebiga res je nadzor drag nic ne proizvaja vendar pa skrbi za red !!!

No pač vredu bi bilo če mi kdo pove zakaj to ne mora bit uresničljivo

To bi mi znal verjetno samo ekonomist odgovorit.

Leave a Comment

(0 Comments)

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja